// > Legenda o Vaniliji i Cokoladi - Budi optimista pa cak i ako se nalazis usred oluje

KALENDAR

LOGO BLOGA

MOJI PRIJATELJI

MOJI LINKOVI
KLJUCEVI POBJEDE
Allahu
Zrnca mudrosti
Uzviseni Allah kaze :

BROJAČ POSJETA

Copyright © 2007


Powered by Blogger.baBudi optimista pa cak i ako se nalazis usred oluje


" A mozda vi nesto mrzite, a ono je dobro po vas, a mozda nesto volite, a ono je lose po vas. Allah zna a vi ne znate " ( El - Bekara,216)

09.02.2009.

Legenda o Vaniliji i Cokoladi

Jednom davno zivjela je u Meksiku djevojcica Vanila.
Bila je vrlo lijepa i voljela je mladica Cokolati.
U isto vrijeme Zivio je i jedan zlobni i svima zavidni čarobnjak.
Ljubav i sreću u svojoj blizini nije mogao podnijeti. I pretvori Vanilu i Cokolatija u biljke. Vanilu u orhideju, a Cokolatija u drvo.
No, njihovu ljubav nista nije moglo razdvojiti. Prezivjela je zlobno carobno pretvaranje. Vanila se kao lijana priljubila uz drvo kao nekad u zagrljaju dragomu svom.
A ljudi koji su ubirali voce s drveta i cvjetove orhideje pa potom pripremali i ispijali napitak od toga, osjetili su nestajanje straha i gorcine iz njihovih srdaca…
Ljubav ih je ispunjavala.

Nebrojeno puno carobnjaka je oko nas. Posjeduju formule kako udovoljiti nasim potrebama i jos vise,zeljama. Potreba je malo, a želja puno. Budite carobnjak sebi i svojim dragim osobama… Ponekad i napitkom od vanilije u cokoladi…. Dok jedete cokoladu ili vaniliju..ili to skupa..tacno osjecate onaj ukus dok vam se topi u ustima, kao da da ulazite u carobni svijet...njamiiii..zasladite sebi zivot...i neka vam je voljena osoba najvaznija na svijetu..nema ljepse stvari nego kada nekome poklonimo svoju ljubav uz soljicu  vanilije u cokoladi ...

A poruka djevojkama koje nemaju decke...

Cokolada je i vise od zamjene za jednog decka