beats by dre cheap

Nesto ...

Zelis li stvarno srecu ? Nemoj je traziti daleko, vec unutar sebe, u svom kreativnom misljenju, lijepoj masti, optimisticnoj volji i dobrom srcu.

Sreca je poput parfema, ne mozes je rasprsiti iznad ljudi, a da na tebe ne padne makar jedna kap.

Ako te iko povrijedi, sjeti se sudbine, zasluge za oprastanje strpljivost i toleranciju. Takodjer, imaj na umu da je on nepravedan, a da se tebi nepravda cini i bit ces sretan.

Momenat kojeg se sjecas je proslost, nastoj se sjecati svoje lijepe proslosti kako bi bio sretan. Kada spomenes neki od skorasnjih dana, nastoj da se sjetis svojih postignuca u njemu kako bi bio sretan. Kada spomenes sutra, spomeni neke od svojih lijepih snova kako bi bio optimistican.

Ako vidis hiljadu ljudi kako trate svoj zivot u zabavi i besmislicama, zahvali se Allahu za dobro koje imas. Gledanje pacenika otvara oci zdravome.

Oprosti onima koji su ti ucinili nepravdu, odrzavaj kontakte s onima koji su te zaboravili, daruj one koji tebi ne daju, strpi se u pogledu onih koji su te uvrijedili. U tom ces slucaju ostvariti srecu i sigurnost.

Budi zadovoljan svakim izborom kojeg Uzviseni Allah ucini umjesto tebe, jer ti ne znas sta je stvarno dobro za tebe. Mozda je tegoba puno bolja od blagosti.

Oni koji cvrsto vjeruju u Allaha nece nikada biti tuzni sto propustaju nesto u zivotu, oni nikada nece mariti za to, niti ce se bojati nesreca u zivotu, jer ce se ovaj zivot zavrsiti prije ili kasnije.

Optimisticna i dobra osoba ce olaksati tvoje teskoce i otvorit ce ti vrata nade, dok ce pesimisticna osoba uciniti tvoj zivot mracnim i groznim.

Budi optimista pa cak i ako se nalazis usred oluje
http://nudzi.blogger.ba
16/10/2008 13:04